top of page

Diamanthaas met gegrilde spitskool

IMG_0239.JPG

Diamanthaas, of jodenhaas, is een super mals stuk vlees. Dit gecombineerd met de gegrilde spitskool geeft je echt een smaaksensatie! Succes gegarandeerd!

Ingredients

(4 personen)

- 1 Diamanthaas
- Gegrilde spitskool
- Krieltjes met rozemarijn

Difficulty:

Preparation method:

Preparation time:

Cooking time:

Device used:

Gemiddeld

2-zones

15 min

30 min

Avondeten, Kogel BBQ, Rund, Cabbage

Preparation method

1. Bereid een voor om te grillen met 2 zone's op ongeveer 180°C. Ik heb een kogel BBQ gebruikt waar je dit kan doen door de kolen aan 1 zijde te leggen en de andere kant leeg te laten.

2. Kruid de diamanthaas met wat zout en laat even intrekken.
Snij ondertussen de krieltjes in 2 en doe deze in een kom. Kap de olijfolie en de rozemarijn bij de krieltjes en meng goed. Laat eventjes trekken. Snij de spitskool ook in 2 en bestrijk de gesneden kant met wat olijfolie.

3. Wanneer de BBQ op temperatuur is leg je de krieltjes op de indirecte zone. Laat ze ongeveer 15 minuten garen.
Leg ook beide helften van de spitskool op de directe zone en wanneer de spitskool mooie grillijnen heeft leg je deze naast de krieltjes op de indirecte zone.
Laat de spitskool nog een 20-tal minuten verder garen op de indirecte kant. De spitskool is klaar wanneer deze zacht is maar nog steeds een bite heeft.

4. Leg de diamanthaas op de directe zone en laat ongeveer 2 minuten per kant grillen. Verplaats deze nadien naar de indirecte zone en laat garen tot een kerntemperatuur van 48°C.

5. Wanneer de diamanthaas zijn kerntemperatuur bereikt heeft laat je deze even rusten.
De krieltjes zijn klaar wanneer deze mals zijn, proef er gerust eentje tijdens het garen. De chef wil natuurlijk ook wat.

IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
bottom of page